Urval av vårt produktsortiment

Nordic Yoga Center utvecklar ett produktsortiment i omtanke med människor och natur. Du kan få information om och beställa våra produkter genom att kontakta oss via e-mail eller telefon. Samtliga priser är inklusive moms och exklusive frakt.
På centret finns även andra produkter, så som litteratur, musik, mandelolja etc.

 ........................................................................................................................................... 

NYC är återförsäljare för HOLISTICS produkter - ett svenskt företag som utvecklar och säljer kosttillskott, ekologisk raw food etc.
Läs mer & beställ: www.nordicyoga.vitamera.se eller köp direkt hos oss på Nordic Yoga Center. Utbudet hos Nordic Yoga Center är begränsat.  

 ........................................................................................................................................... 

'Edvin & Mina' yogakuddar & yogakläder

Vi tror på att skapa i det lilla, att låta individer utveckla sin skaparkraft utifrån den kontext där de lever. I Hälsingland bodde och verkade Edvin och Mina. Edvin Johansson representerade med sitt 'Johanssons skrädderi' genuin kvalitet och hantverk. Hans verksamhet sysselsatta en större familj och Mina var syster som alltid intresserat sig för att skapa - i tyg, garn och med broderi. Det är med mycket stolthet som Edvin & Minas barnbarn sprider traditionen av gediget hantverk vidare. 

Vår intention är att skapa produkter som är funktionellt genomtänkta och med en gedigen kvalitet. Lokal design och produktion där vi skapar stort i det lilla. Det är vårt bidrag till en levande landsbygd.  

YOGAKUDDAR


I Kundaliniyoga sitter vi ofta i lätt meditationsställning (skräddarställning) med rak rygg och nacke. Till en början brukar man kunna känna sig som en lätt framåtböjd banan med höfter som tycks omöjligt stela. Med stöd under baken kan positionen underlättas väsentlig och det blir lättare att hålla ryggen rak. En välgenomtänkt yogakudde kan vara guld värd i meditation och övningar där vi sitter i lätt meditationsställning. Optimalt ger den lagom mycket stöd och inbjuder till att successivt mjuka upp höfter för en mer avspänd sittställning, dvs kudden behöver vara flexibel för att underlätta för yogautövaren att förbättra sin egen flexibilitet.

Yogi Bhajan brukade säga att alla problem är energiproblem, endera för lite, för mycket eller fel sort. Så är det också med de flesta yogakuddar och deras stöd och storlek.

Mycket testande för att skapa en perfekt yogakudde mynnade ut i två varianter. Båda är lyxigt Hälsinglandsproducerade med en ytterkudde i 100% högkvalitativ linneväv från Växbo Lin (tvättbart i 40 grader). Innerkudden är sydd i bomull och fylld med ekologisk boveteskal. 

YOGAKUDDE 'MÄSTARE'
Kudden väger ca 1 kg, har en mycket bekväm form och är lagom fylld med bovete för att enkelt justera utifrån sittbehov.
[ca längd 40 cm x bredd 20 cm]
Pris: 580 kr + frakt


 

 

 

 

 

 

 

 

YOGAKUDDE 'PRÄSTINNA'
Kudden väger ca 1,5 kg, har en ännu lyxigare känsla, större mått än 'Master' och med mer rund form och extra bovetefyllnad för ett lite stabilare stöd.
[ca längd 50 cm x bredd 30 cm]
Pris: 690 kr + frakt


 

 

 

 

 


Vi producerar kuddar i olika färger. Återkom till oss för information om vad som är aktuellt.

Om du är intresserad av att lära mer om linets historia i Hälsingland och de som skapar den linneväv vi använder oss av besök gärna: www.vaxbolin.se  

 ........................................................................................................................................... 

Andra produkter...

Yogatillbehör

En yogamatta är kanske inte hela världen. Det går ju finfint att yoga på många olika underlag. En så kallad sticky mat erbjuder dock ett underlag som ger lite mjukhet och samtidigt bra grepp.

LYXIG EXTRA TJOCK STICKY MAT
Extra mjuk (1/4'') yogamatta, mycket slittålig och latexfri.  

Finns i färgerna olivgrön & korall (rosa).
Pris: 200:-

YOGA MAT BAG
För dig som har en egen yogamatta är en 'yoga mat bag' ett smidigt sätt att bära med sig mattan. Modellen passar även en tjockare sticky mat (1/4''), standardbredd. Tillverkad i förstärkt nylon, inklusive nätdel som tillåter din matta att andas och torka. Lång dragkedja & axelrem.

Finns i färgerna svart/blå, svart/rosa & svart/turkos
Pris: 110:-

YOGA STRAPS
Yogaband kan vara till hjälp i yogan och då kanske framför allt i att sträcka ut benens bak-, in- och utsidor. Tillverkade i 100 bomull, mycket slitstarka, 8 fot långa, metallring 

Finns i färgerna blå, svart & lila 
Pris 110:-

 

bildtitel

bildtitel 

bildtitel